Titus investorrejse til Texas
i november 2014

Som sædvanligt glæder vi os, når vi skal en tur til Texas med vores kunder, og denne gang er ingen undtagelse. Vi er en gruppe på 16 personer, som efter 9 timers flyvning lander i Houston og en smule matte i kroppen modtages i lufthavnen af vores faste kvindelige chauffør, Kim. Vi kører til vores faste indslag og altid første stop i Houston, nemlig Houston Museum of Natural Science. Vi iler direkte ind i afsnittet for olieboring, hvor vi får en rigtig god fornemmelse af, hvordan et oliefelt virker, og vi er derfor godt klædt på, når vi dagen efter skal ud og besigtige et rigtigt oliefelt.


Vi tjekker derefter ind på Royal Sonesta Hotel, hvor vi skal have to overnatninger. Denne første aften er til fri disposition.

 

Rundtur på oliefelterne
Bussen henter os tidligt næste morgen, og vi kører til felterne Titus Nona Mills og Titus South Hampton, som begge ligger ca. 200 km nordøst for Houston. Miles Klepper, som er en af partnerne i Primrose Ressources og operatør på felterne, tager imod. Han viser os rundt på felterne og er rigtig god til at svare på alle de spørgsmål, der regner ned over ham, og som en selvfølge altid kommer, når man er på et oliefelt for første gang. Vi bliver også præsenteret for Primroses nye ingeniør, Austin, som vi har meget store forventninger til. Han er specialist i at trimme et oliefelt.


Efter en fantastisk rundtur på felterne, meget klogere på oliens verden, kører vi ned til byen Kemah, som ligger tæt på den Mexicanske Golf. Vi går lidt rundt i byen, som er et kæmpe forlystelsessted, da vi pludselig hører udrykningskøretøjer og endda rigtig mange af dem. Vi kan se en masse politibiler komme ned mod os, og panikken er ved at brede sig blandt os. Det viser sig heldigvis at være amerikanernes måde at fejre Veteranernes Dag på, så vi vinker til hele den larmende konvoj ligesom alle de omkringstående amerikanere. Efter en spændende oplevelse og en fantastik bøf kører vi tilbage til hotellet dejligt trætte efter en lang oplevelsesrig dag.

undefined

Næste morgen kører vi fra Houston til Austin, en køretur på ca. tre timer. Vi bor på Hotel Holiday Inn Lady Bird Lake, som vi altid bor på, når vi er i Austin.

På besøg hos Titus' operatør
Efter et hurtigt check-in kører vi op til Tom Schoonover, som ejer Texas Royalty Corp., og som vi har kendt siden vi startede Titus. Tom er en meget god ven af huset. Vi mødes på hans kontor, hvor han giver en gennemgang af de forskellige projekter og af, hvad der sker i oliens verden. Herefter kører vi hjem til Tom privat, hvilket efterhånden er en tradition. Tom har en 400 m2 stor villa med en fantastisk udsigt. Som regel tager det vejret fra de fleste, der ser det imponerende hus med biograf, flere badeværelser, fitness rum og selvfølgelig en stor swimming pool. Tom byder på god mad og vin fra vinkælderen. Godt mætte kører vi ind til hjertet af Austin, nemlig Sixth Street, hvor der er levende musik på hundredvis af spillesteder. Her slutter vi en virkelig dejlig dag.

Lørdag sover vi længe, og mange af os vælger at gå en lang tur rundt om søen (7 km), inden bussen kommer og kører os ud til Cabelas, som er et kæmpe jagt- og fiskerioutlet. Derefter går turen til San Marcos Premium Outlets, som forhandler alle tænkelige mærkevarer til fantastisk lav pris. Vi køber som regel en hel del, da meget af det er halv pris i forhold til Danmark.

Efterhånden melder sulten sig, og vi kører til Gruene, en charmerende, gammel texansk cowboyby, som vi ofte besøger. Vi spiser på byens bedste restaurant, som har plads til 1.200 mennesker ad gangen, og hvor man får den bedste bøf i Texas.

Søndag går turen tilbage til Houston, hvorfra vi flyver til Billund. I Billund siger vi alle tak for en dejlig tur, hvor vi har lært en masse dejlige mennesker at kende.

Titus takker alle for en fantastisk tur.