Ingen sommerferie
uden olie og naturgas

Sommerferien står for døren, flybilletten er købt eller bilen er tanket, og når vi kommer frem, får ungerne plaget sig til destinationens største (plastic) badedyr, mens vi svaler os på hotellet med aircondition. Det er alt sammen en del af det, at rejse afsted på ferie. Traditioner vi nødigt vil ændre – præcis som mange af vores andre vaner.
Vi vil en grønnere verden, og vi kan alle nedjustere vores energiforbrug, men vi må også være realistiske og erkende, at både vores og resten af verdens levevis kræver store mængder energi. Det betyder, at der pt. er et stort misforhold mellem ambition og realitet. Fakta er, at de grønne og de fossile energiformer vil supplere hinanden i rigtig mange år frem.
 

Realistiske specialister

Hos Titus hylder vi de grønne energiformer, men vi er specialister i at investere i olie og naturgas. Hvorfor? Fordi vi kan se behovet for et alternativ til fx kul, men også at de grønne energiformer endnu ikke alene kan løfte opgaven. Her kan specielt naturgas være det gode alternativ til kul mange år frem. ”At investere i olie og naturgas er ikke det samme, som at være imod den grønne omstilling. Hos Titus tror vi på den grønne energis fremtid, men vi er også realistiske og kan se udsigterne. Vores vigtigste opgave er at udvælge de mest attraktive investeringer og passe på vores investorers penge. Derfor investerer vi i olie- og naturgas. Fordi der er gode muligheder for stabile afkast. Udnytter vi ikke de muligheder, der ligger lige for, er der bare andre, der gør det. Det ser vi jo fx med Rusland, udtaler direktør Jørgen Leschly Thorsted fra Titus.
 

Asien vil have air con

Middelklassen vokser i Asien, og folk får råd til mere elektricitet – fx aircondition, som er en væsentlig energisluger og nummer et på ønskelisten for mange familier. Tallene fra BP (Statistical Review of Wold Energy 2019) viser at kul er steget i Kina fra 7.378 mio. tons kuldioxid i 2008 til 9.429 i 2018*. Det gode alternativ til kul er netop naturgas, som er den reneste af de fossile brændstoffer og udleder 55 % mindre drivhusgasser end kul. Derudover er naturgassen blevet nem at transportere flydende (LNG), og kan derfor fragtes over store afstande, hvilket gør den til en meget attraktiv energiform i fx Kina.
 

Erfarne samarbejdspartnere

Hos Titus samarbejder vi med nøje udvalgte partnere, som alle er erfarne og registrerede olie- og naturgasoperatører i USA. De har alle en lang historie, som dygtige og succesrige operatører med flere tusinde vellykkede boringer i Texas og resten af USA bag sig. ”Vi arbejder primært fra eksisterende felter – dvs. vi gør de ar, der allerede er lavet på jorden bedre fremfor at lave nye. Vores udstyr og teknologi er den nyeste af slagsen, og netop derfor kan vi genopfinde gamle boringer og udnytte deres store potentiale”, fortæller direktør Jørgen Leschly Thorsted fra Titus.
 

Succesen udvides til Tyskland

Efterspørgslen efter attraktive investeringer i olie- og naturgas med stabile afkast er stor i Danmark, men også hos vores naboer i Tyskland. Derfor udvider Titus nu forretningen til nabolandet.
”Nu har vi drevet butikken succesfuldt her i Danmark siden 2011, og tiden er inde til at udvide.
Vi har en klar forventning om, at vi ved at blive en større spiller også kan gå på større indkøb i Texas. Vi bliver kort og godt mere attraktive, og det vil være en stor gevinst for vores investorer, slutter direktør Jørgen Leschly Thorsted fra Titus.

*Kilde: BP Statistical Review of World Energy 2019.