Fem dage i oliens tegn

Hvert år arrangerer Titus investorrejser til Houston og Austin i staten Texas. Formålet med rejserne er, at både nuværende og potentielle investorer får mulighed for med egne øjne at se deres investering, møde operatørne bag hver kilde og opleve en bid af den olierige og meget anderledes stat.

I september drog en gruppe på 18, bestående af både nuværende og potentielle investorer, afsted i selskab med Titus’ team. I spidsen for rejsen stod Titus’ direktør Thomas Hansen, og vi har stillet Thomas et par spørgsmål omkring formålet med investorrejserne.

 

 

Hvorfor arrangerer Titus investorrejser?

Thomas: ”Det gør vi, fordi vi kan se, hvor vigtigt det er – både for vores investorer og for potentielle investorer at se investeringerne ”live”. At opleve, at de findes, kigge operatørerne i øjnene og stille alle de spørgsmål, man måtte have.”

 

Hvorfor er det så vigtigt?

Thomas: ”Det betyder meget, at opleve, at det er en levende investering, at se hvordan operatøren arbejder og få indsigt i de forskellige indvindingsmetoder. Man kan sagtens holde et oplæg om det hjemme i Danmark, men det er slet ikke det samme, som at være der og møde folkene bag. Derudover deltager Titus altid selv, så der er mulighed for at stille masser af spørgsmål til os undervejs. Og så er det i sig selv en helt unik oplevelse at besøge Texas. En stat, som ikke ligner nogen anden og som er bygget på det, vi er der for – nemlig olien! ”

 

Skal man have besluttet sig for at investere før, man tager med?

Thomas: ”Nej overhovedet ikke! Det er netop formålet med rejsen; at give deltagerne mulighed for at beslutte sig for, om det er noget for dem – baseret på et bedre grundlag. Man kan betragte det som en studietur.”

 

Hvor mange operatører besøgte I denne gang?

Thomas: ”Vi besøgte fire meget forskellige operatører. Og det er i sig selv en oplevelse at se, hvor forskelligt, de griber opgaven an. Når man har mødt dem personligt, kan man meget bedre beslutte sig for, hvilket projekt, man vil investere i. Det er klart en smagssag, og forskellen på operatørerne oplever man kun rigtigt ved at møde dem.”

 

Hvad lægger I vægt på, når I arrangerer turene?

Thomas: ”At vi får besøgt operatørerne, set kilderne og hørt en masse om olie. Samtidig oplever vi en bid af Texas med lækre madoplevelser og sightseeing på segways. Vi har lang erfaring med at sammensætte et program, så der er noget for enhver smag og som sikrer, at vi får de bedste oplevelser med hjem.”

 

Hvad var det bedste ved den tur, I lige har været på?

Thomas: ”Det var at høre fra deltagerne, at de synes, rejsen var en rigtig god investering i deres investering. At de synes, det var virkelig godt at se investeringen med egne øjne, og at turen derudover også var en god mulighed for at møde andre investorer og styrke sit netværk.”

 

Vil du med på vores næste investorrejse til Texas?
Så kontakt Thomas Hansen hos Titus på thh@titus.dk.

 

undefined

Et par af deltagerne udtaler:

”Tak til Titus for en meget inspirerende tur til Texas med et passende miks af faglige indslag og oplevelser. Jeg er efter turen blevet meget klogere på olieinvesteringer.” 

Lars Olesen

  
”Det er dog utroligt, hvad man kan nå at opleve på en fem dages tur til Texas med Titus! For mig var det meget interessant at komme ud til Paul Cothran og opleve ham og teamet omkring boring og renovering af oliekilder. Udover mødet med Paul Cothran havde vi møder med tre andre operatører, og det var også virkelig interessant at høre om deres arbejde med at finde og registrere kilderne.

Jeg er blevet en stor oplevelse rigere ikke bare fordi, det var mit første besøg i USA, men også i forhold til mine investeringer i oliekilder. Det var virkelig en glæde at se, at de folk som har projekterne arbejder hårdt for at skabe så stort et afkast som muligt – ikke kun på kort sigt, men så olien kan flyde stille og roligt de næste 20-30 år.”

Poul Flensborg